Högkvalitativa köksmaskiner utformad
och utvecklat för dig i Australien"
 
"Som det gamla ordspråket säger: Man får det man betalar för, kvalitet varar livet ut!" - Justin Chellis, Ayr, Queensland.
Optimum vanliga frågor
 

Vilka funktioner har Optimum?

HUSHÅLLSBRUK: Med mångsidiga knivblad och en hastighet på svindlande 48.000 rpm kan Optimum© Vortex Blender utföra ett stort antal beredningsfunktioner såsom att mixa, tärna, mosa, hacka, blanda, mala, värma, frysa och vispa olika typer av livsmedel. Optimum kan blanda allt från frukt och grönsaker, kaffebönor, is och olika kryddor samt kött så om du funderar på att göra en fin varm soppa, en stor skål med glass, en fin grön smoothie eller en hel måltid så är Optimum rätt för dig. Den kraftfulla motorn och höghastighetsbladen kan hantera både fryst och varm mat liksom rumstempererade godsaker. Optimum är definitivt en enda köksapparat som präglas av kvalitet och distinktion.

KOMMERSIELL ANVÄNDNING: Optimums motor på 2.238 - 2.611 W gör att den tål den tunga användning på en juicebar eller ett café och krossar is och gör de godaste smoothies och juicer på bara några sekunder. Det finns inget läppjande eller tuggande när du använder Optimum, hastigheten och kraften i motorn gör att varje dryck blandas till en smidig konsistens för att säkerställa en konsekvent kundnöjdhet. Optimum är utrustad med antingen en 20, 35 eller 45 sekunders automatisk blandningspanel eller en ratt för variabel hastighet så att användaren kan göra en drink obevakat genom att bara trycka på en knapp, eller mer raffinerade funktioner genom att vrida på en ratt, smidigt och enkelt!


Vad skiljer Optimum från andra hushållsblenders?Optimum är en kvalitets Vortex blender i kommersiell klass som överträffar och håller längre än andra hushålls Vortex mixers och levererar smoothies i juicebar-kvalitet och måltider i restaurang-kvalitet.

Vanliga hushålls Vortex blenders har inte den kraft som finns inbyggd i varje Optimum för att alltid utföra alla olika köksuppgifter. När du köper en Vortex blender finns det tre komponenter som du behöver hålla utkik efter: Kraften i motorn, hastigheten på bladen och ljudnivån. Optimum har en fantastisk motor som kan nå upp till 2.611 watt. Bladen kan snurra med en hastighet på upp till 48.000 varv per minut och ljudnivån är minimala 80-90 decibel.


Vad händer om blendern inte uppfyller våra förväntningar?

Företaget erbjuder för närvarande kunderna en försöksperiod, med möjlighet att returnera Vortex blendern inom 30 dagar från dagen för mottagandet av Vortex blendern, för full återbetalning. Detta gör att du kan prova mixern i ditt eget kök innan beslut om att behålla den. Detta visar på vår tilltro till Vortex blenderns kvalitet och prestanda. Ett annat incitament som för närvarande erbjuds av Froothie är en betydande rabatt på mer än 40%. Denna prissänkning syftar till att bygga varumärkets anseende i Australien och utomlands, få erkännande och bli en stor konkurrent i en monopoliserad bransch.


Varför är Optimum dyrare än vanliga hushållsmixers?

Optimum har kommersiell kvalitetsstatus som en tung professionell Vottex blender. Med ett prisspann på mellan $431 - $641 kan den vara dyrare än de flesta hushålls Vortex blenders men det är en högkvalitativ enhet som kommer att vara en livstid (10 år inhemsk garanti), och vara din stadiga följeslagare i ditt kök. Det har trots allt sagts "spara pengar men tulla inte på kvaliteten". Optimum handlar mycket väl om detta.


Hur konkurrerar Optimum med vanliga matberedare?

Optimum har utformats under många år för att säkerställa att den är i stånd att utföra mer Vortex blenderfunktioner än din vanliga matberedare, med målet att överträffa alla dina förväntningar. Den 6-bladiga enheten kan rotera med en svindlande hastighet för att säkerställa att Optimum utför sin livsmedelsberedning med högsta effektivitet, och samtidigt visar sig vara lättare att rengöra och använda.

Möjligheten att hacka mat är också tillgänglig när du använder Optimum genom att pulsera mat gradvis utan överblandning.


Hur fungerar mekanismen för  varm/kall matlagning i Optimum?

Optimum är en unik apparat som kan frysa glass eller värma upp en soppa. För varm livsmedelsförädling har Optimum möjlighet att blanda mat med hög hastighet och roterar sina sex blad i rostfritt stål vid 44.000-48.000 rpm för att producera friktionsvärme. Inom några minuter kommer soppan eller annan mat serveras rykande het. När det gäller frysta ingredienser kommer de frysta livsmedlen krossas i en otrolig hastighet tack vare samma snabba knivblad och lämnar ingen tid för smältning och låter blandningen återfrysa.

Observera att Optimums kommersiella blandningsfunktioner på 20, 35 och 45 sekunder gör det möjligt att göra drinkar inklusive smoothies och juicer utan uppvärmning av innehållet. Denna funktion finns endast i kommersiella Vortex blender och låter Optimum arbeta vid olika hastigheter och automatisk sakta ner eller köra fort för att säkerställa att ingen friktionsvärme uppstår.


Vilka rengöringsinstruktioner bör vi följa för Optimum?

Optimum är en mycket lättrengjord apparat. För juicebarer som gör drinkar och smoothies är en snabb sköljning med vatten allt som behövs. Vid mer sofistikerade rätter som soppor och dips, slå på apparaten på hög hastighet i ca 30 till 60 sekunder medan behållaren är fylld med varmt vatten och diskmedel, sedan skölj och torka.

För resten av ytorna räcker det med att enkelt torka av med en våt trasa. Vänligen observera att Optimum inte är diskmaskin säker och undvik alla frätande rengöringsmedel.


Är recept tillgängliga med min Optimum?

Med tanke på att du kommer att ha en så kraftfull matlagningsapparat erbjuder Froothie alla kunder en underbar 83-sidig receptbok fylld med goda drycker och mat lätt till hands. Din Optimum kan producera alla typer av rätter, från läckert nötsmör till gourmetglass, såser och varma soppor. Inte minst är den utmärkt för en och annan näringsrik smoothie varje dag i sommar. Bara himlen är gränsen och utan att vilja hindra dina kulinariska utsvävningar kommer Froothies receptbok fresta dina smaklökar med alla recept som utformats speciellt för Optimum.

För kommersiella köpare ger Froothie ett bra enkelt recept som används som guide i juicebarer och caféer för att göra bra smoothies och glassdrinkar. Receptet har utvecklats av våra mest erfarna medlemmar som har hjälpt till att utveckla franchiseföretag såsom Boost Juice och Pure Natural.


Bryter Optimum ner cellväggarna för att frigöra enzymerna?

Ja, Optimum bryter ner cellväggarna i färska livsmedel för att göra enzymerna mer biotillgängliga. Utan att behöva bryta ner stora molekyler i maten har tarmarna mindre arbete att göra. Mer energi kan koncentreras till andra organ som kan vara sjuka eller toxiska. Värdefulla näringsämnen låst inuti fruktkött, skal och frön av frukter och grönsaker kan inte absorberas så lätt när livsmedlen helt enkelt bara tuggas. Optimum bryter ner maten till mikroskopiska partiklar för att frigöra dess näringsmässiga delar och läckra smaker.


Vad är skillnaden mellan de olika Optimum-modellerna?

Optimum 9200 - 2nd Generation är perfekt för att göra smoothies, juicer, nötsmör, varma soppor, glass, salsor, dips etc. Optimum 9200 - 2nd Generation kommer också med en extra 10-års garanti, och är en kommersiell kvalitets Vortex blender som kommer att vara i många år utan några problem.
 
Optimum 9400 är identiskt med Optimum 9200 - 2nd Generation, tillverkad med hjälp av samma högkvalitativa hållbara delar. Den största skillnaden är funktionalitet: ratt (9400) vs knappar (9200 - 2nd Generation), samt de längre bladen och en mer avancerad motor för Optimum 9400.
 
Fördelarna med ratten på 9400 är mer kontroll, och till förmån för 9200 - 2nd Generation med knapparn är den automatiska timerfunktionen som är bra för smoothies och juicer när du är på språng. 6-bladsenhet för båda modellerna är längre än på någon annan mixer vilket möjliggör överlägsen hackning, skivning och malning vilket är perfekt för hushåll. Timerfunktionen på 9200 - 2nd Generation är en annan bra funktion för upptagna personer som vill ha en snabb smoothie på språng!
 
Optimum 9900/9900A är det kommersiella högkvalitativa kraftpaketet för juicebarer och gör hundratals drinkar per dag. 9900/9900A är mer kraftfull och snabbare än någon annan blender i branschen och kommer att utföra samma funktioner som nämnts ovan, men i något snabbare hastighet. Den extra kraften kommer inte att göra någon skillnad när den används i hemmet utan är en fördel för våra stora kommersiella kunder. Den något högre hastigheten (44.000 vs 48,000rpm) kommer inte att göra någon större skillnad i blandningsprocessen. 9900/9900A är utformad främst för drycker och även om den kan uppnå samma funktioner som 9200 - 2nd Generation och 9400 i hemmiljö så är den inte avsedd för detta ändamål.
 

Copyright Athena Solutions Pty Ltd

Stolt leverantör av Optimum-serien i Sverige.

PayPal Logo

contact info

 • Athena Solutions Pty Ltd – Froothie (SE)
  Unit 1/ 24, London Drive,
  Bayswater VIC 3153,
  Australia
 • Momsregistreringsnummer : SE502076836101
  Kundservice : [email protected]
  telefonnummer : 010-8848195

INSTAGRAM