Högkvalitativa köksmaskiner utformad
och utvecklat för dig i Australien"
 
"Som det gamla ordspråket säger: Man får det man betalar för, kvalitet varar livet ut!" - Justin Chellis, Ayr, Queensland.

OPTIMUM 9200A (2ND GEN) vs Vitamix Blender recension/jämförelse

Stor kampanj-rea! - Oöverträffad kvalitet på delar & material - 2015 Mest kraftfulla modell

Vitamix, och därefter Blendtec har varit industriledande vad gäller kvalitativa höghastighetsblenders. Båda är amerikanska bolag och har tillverkat hög kvalitet i årtionden. Många märken har försökt att jämföra sina resultat med Vitamix och Blendtec men ingen har lyckats.

 

Det australiensiska företaget Optimum Appliances har tagit branschen med storm. Med införandet av den bästsäljande Optimum 9200A (2ND GEN) rankas det som främsta konkurrenten till populära Vitamix av ansedda Choice Magazine, tillsammans med olika oberoende granskningar. Med fokus på kvalitet och prestanda har Optimum© visat sig vara en världsledande leverantör av kvalitetsblenders & juicers för hushåll och kommersiella ändamål, utformade att både överleva och överträffa konkurrenterna.

 

Optimum vs Vitamix - Verifierade 3:e parts omdömen

Optimum bättre än Vitamix

Prestandamässigt var de på samma nivå. Om något så överträffades Vitamix något av Optimum 9200A (2ND GEN). Vi var faktiskt ganska imponerade

-Fortsätt läsa..

Och vinnaren är...

Jag tillbringade timmar varje natt med att studera YouTube-videor och det kom ner till 2 blandare, Vitamix eller Optimum. Till slut såg Optimum 9200A (2ND GEN) ut att vara den överlägsna maskinen så jag köpte den!! Bokstavligen talat det bästa jag någonsin har spenderat mina pengar på!!

-Fortsätt läsa..

Froothie/Optimum vs Vitamix

Personligen tittade jag på nutribullet, ninja och Vitamix. Att köpa från ett australienägt och opererat bolag med 10 års garanti hjälpte mig definitivt att fatta rätt beslut. 

-Fortsätt läsa..

Otrolig maskin!

Jag tittade på att köpa en Vitamix och börja min resa till god hälsa. Efter lite efterforskning snubblade jag på Froothie och Optimum 9200A (2ND GEN). Tittade på videor och specifikationer och beslutade att jag skulle bita ihop och köpa en. Det är en fantastisk maskin! 

-Fortsätt läsa..

Älskar denna produkt

Bestämde mig för att plocka den här produkten efter mycket forskning, inklusive Vitamix och mycket billigare Omniblend V som vissa hävdar är samma maskin. Så glad för att jag bestämde mig för denna produkt, en vän köpte ett billigare alternativ och den är inte alls lika bra som min.

-Fortsätt läsa..

Optimum användarrecension

Jag har nu använt blendern för alla recept jag gjort med Vitamix. Jag är positivt överraskad och otvetydigt övertygad om att Optimum 9200A (2ND GEN) har samma resultat och konstruktionskvalitet som Vitamix. De längre bladen var också mycket effektiva för malning, och med den högre hastigheten var det klart snabbare än med min Vitamix i vissa fall (observera att jag köpte aldrig Vitamix torrkanna som kan ha haft ett liknande resultat vid malning gentemot Optimum). Smoothies hade både samma bra konsistens, allt mixat på sekunder.

-Fortsätt läsa..

Bra värde!

Jag hade alltid velat köpa en Vitamix men är så glad att jag hittade Optimum istället. Den är mer kraftfull (min vän har en för mig att jämföra med), också lätt att använda och rengöra.

-Fortsätt läsa..

RIP the old blenders

Utmärkt värde för priset (för något som, enligt min mening, slår Vitamix på alla sätt), och den gör jobbet.

-Fortsätt läsa..

Min familj älskar Optimum 9200A (2ND GEN)

Jag är så nöjd med vår Optimum 9200A (2ND GEN). Jag efterforskade i 2 år innan jag valde Optimum över den amerikanska Vitamix. Det finns ingen jämförelse mellan de två apparaterna. Kvaliteten överträffar alla blenders i sitt slag.

-Fortsätt läsa..

Optimum 9499

Jag är så nöjd med min Optimum 9200A (2ND GEN), den är snabb, effektiv och gör världens bästa smoothies. I min mening är detta den absolut bästa kvalitetsmaskinen för pengarna, jag tycker den är en mycket bättre blender än Kitchen Aid, Vitamix, Magimix och Breville-modellerna i samma eller högre priskategori.

-Fortsätt läsa..

Centralpunkten i mitt kök!

Robust, bra (om inte bättre) alternativ till Vitamix

-Fortsätt läsa..

Optimum 9200A (2ND GEN) - livräddaren

Beslutade att leta efter Vitamix men kom över denna. Efter jämförelse och granskning fann jag att Optimum 9200A (2ND GEN) är i paritet med, om inte lite bättre, så jag beslutade att ge den en chans. Chattade med dem på nätet, lyckas få en liten gratisgrunka och fick varorna snabbt. De verkar vara riktigt effektiva med sin kundservice. Provade dem och wow det funkar.

-Fortsätt läsa..

Bästa blendern någonsin

Jag snubblade in på Froothies hemsida och såg att den såg likadan ut och kan göra alla samma saker, och att den har ännu mer imponerande specifikationer än en Vitamix. Detta är en kvalitetsprodukt som är avsedd att hålla eftersom du faktiskt kan välja en 10 års garanti på den (jag valde 5 års garanti). Jag älskar verkligen denna maskin och den är bara så lätt att rengöra och underhålla – du sköljer i princip bara ur den och det finns inga dolda områden där mat kan fastna - så enkelt. Allt som sägs om den är sant.

-Fortsätt läsa..

Alla mina frågor besvarade!!

Denna mixer är exakt vad jag var ute efter och till ett otroligt bra pris. Den fantastiska personalen på live-chatten på Froothie svarade på alla mina frågor direkt och hjälpte mig att välja det bästa alternativet för mitt hemmabruk. Lättad över att många timmars sökande på internet och försök att jämföra med andra märken som Vitamix inte var förgäves. Jag använder den varje dag!

-Fortsätt läsa..

Optimum 9200A (2ND GEN)

Billigare än Vitamix men ingen förlust i förmågan.

-Fortsätt läsa..

Använd den varje dag

Jag har hållit mig för en Vitamix men en vän talade om för mig att köpa den här. När jag fick min 9200A (2ND GEN) gjorde jag min dagliga gröna smoothy och var riktigt nöjd. Smakade läckert och blandades slät. Jag försöker att bli mer raw vegan så jag gör dips, såser och massor av bananglass. (Frysta bananer endast - så smaskiga)

-Fortsätt läsa..

Optimum 9200A (2ND GEN) blender är helt shizz!

Jag behövde en blender eftersom min kenwood inte mixade grönkål fint nog för de gröna smoothies som jag gillar att göra, så jag gjorde en hel del efterforskning och tittade på Vitamix, ninja etc etc. Slutligen fastnade jag för denna på grund av fabrikatet och även priset.

-Fortsätt läsa..

Vilken härlig produkt!

Jag tillbringade en stund med att söka och jämföra olika produkter på marknaden, funderade även på Vitamix och Blentech (båda välrenommerade varumärken). Lyckligtvis snubblade jag över några Youtube-klipp och forum som visade upp ett australiensiskt utbud av blenders från Froothie... Tack Froothie, produkterna är helt enkelt fantastiska. Den exceptionella designen, kvaliteten och kraften i Optimum 9200A (2ND GEN), till ett överkomligt pris, gör den svår att slå. Ganska tryggt kan jag säga att blendern är i nivå med, om inte bättre, än de ledande andra märkena på marknaden. Om någon är ute efter en australisk blender av hög kvalitet med utmärkt kundservice så rekommenderar jag starkt Optimum 9200A (2ND GEN) av Froothie.

-Fortsätt läsa..

Min bästa investering någonsin!!!

Jag utforskade Vitamix och Ninja Kitchen System, men sedan kom över Optimum 9200A (2ND GEN) och var superimponerad. Den verkade också ha de bästa recensionerna så jag köpte en från Froothie medan den var på rea för nästan halva priset.

-Fortsätt läsa..

FANTAOLIGT!!!

Om du vill ha en mixer som konkurrerar med Vitamix men till en bråkdel av kostnaden.... är detta ditt svar!! Få nu till det folk, ni kommer inte ångra det!!

-Fortsätt läsa..

Överväg ALDRIG någonting annat

Jag är en hårt arbetande yrkesmänniska och stod och valde mellan en Vitamix och en av dessa. Det var inte förrän jag jämförde specifikationerna jag insåg att jag fick mer för mindre. Maskinen arbetar hårdare, är lika slitstarkt och är tystare än dina $1,000AUD+ Vitamix-maskiner.

-Fortsätt läsa..

Fantastisk blender!

Den gör allt en Vitamix kan göra, och mer. Den har blivit en av de mest använda apparaterna i vårt hus, tillsammans med vattenkokaren och brödrosten!

-Fortsätt läsa..

Utmärkt värde!

Liksom många andra hade jag haft ögonen på en Vitamix länge men kunde inte motivera kostnaden. Optimum passar min budget och är en toppenprodukt, jag kan inte vara lyckligare.

-Fortsätt läsa..

Wow det där är en bra blender

Mixern är ca 1/2 priset av det ledande märket (Vitamix) som många av mina vänner äger och såvitt jag kan säga så är detta en tystare och bättre blender.. Så mindre pengar, australienägd och en bättre blender.. 

-Fortsätt läsa..

Otrolig blender och service från Froothie

Så jag trodde en Vitamix var mitt enda alternativet om jag ville ha en maskin som håller i mer än ett år eller två som mest. Jag är helt uppe i det blå över min Optimum - inte bara kan den mixa allt som de andra högeffektiva blenders kan, den gör det till ett realistiskt pris, har 10 års garanti, och den service som jag fått av Brian var rätt och slätt den bästa jag någonsin har fått som kund.

-Fortsätt läsa..

Otroligt

Som jag nämnde till Froothie-teamet var jag skeptisk och redo att vara partisk mot Optimum, eftersom jag har velat ha en Vitamix i flera år men avskräckts av priset.Allt jag kan säga är att jag är fullkomligt helt såld. Denna maskin gör allt som den lovar och sedan några - silkeslena gröna smoothies, fantastiska nötostar och råa efterrätter, lätt nötmjölk och smaskigt nötsmör.

-Fortsätt läsa..

Mycket bra

Vi köpte en Optimum 9200A (2ND GEN) för ca 2 månader sedan och har använt den dagligen sedan dess. Jag skulle ha föredragit en Vitamix, men till dubbla kostnaden är det inte bra värde för pengarna.

-Fortsätt läsa..

 
 

Recension från Raw Food Mum

 

Hur mycket vi än älskar vår Vitamix så har den ett högt prisläge för de som ska börja en sund resa med sina familjer och detta var min oro eftersom jag marknadsför raw food för familjer.

För vissa familjer så händer det bara inte att man köper en blender på en prisnivå över $500, vilket innebär att det kan vara lite begränsande för att komma in i en värld av gröna smoothies och raw food.

Jag ville hitta en blender som jag kunde ha på lager i min online-butik och som matchade Vitamix avseende kvalitet och en blender som familjer faktiskt hade råd med. Jag ville också se till att genom att sätta mitt namn bakom något.. att dessa blenders skulle klara av det, speciellt med tanke på att vi vet hur vi använder dem!

 

HÄR ÄR YTTERLIGARE NÅGRA ANLEDNINGAR TILL VARFÖR JAG ÄLSKAR DESSA BLENDERS ….

 

Prisvärd
Optimum Blenders är nästan halva priset jämfört med Vitamix och med lika mycket kraft och kvalitet - vilket gör dem till ett bra ingångspunkt för alla som vill börja göra raw food eller smoothies som är fullkomligt mixade.

 

Kvalitet Kvalitet Kvalitet
Optimum 9200A (2ND GEN) är identisk med Optimum 9200A (2ND GEN), tillverkad av samma högkvalitativa slitstarka delar.

 

Kraft
Optimum är utrustad med en självkompenserande energieffektiv motor som kan nå en effekt på 2.238 watt och en svindlande hastighet på 44.000 rpm. Den kommer att blanda din smoothie på mindre än 30 sekunder och ibland mindre. Du kommer inte se små bitar av grönkål som du gör i vissa billigare blenders.

 

Läs mer: http://www.therawfoodmum.com/optimum9200-9400-9900-blender-review-2/

 

Recension från Choice

 

CHOICE utslag

Både Vitamix och Optimum låter dig skapa oändliga mängder av sunda, näringsrika maträtter. Deras kraftfulla motorer ger dem möjlighet att hantera tunga belastningar bättre än de flesta vanliga blenders.  

I jämförelse med  de blenders som vi har testat är Vitamix uppe bland de bättre rankade modellerna, och skulle hamna på vår Vad du ska köpa-lista. Efter omprovet av Optimum skulle även den hamna på listan över Vad du ska köpa


Läs mer:
 http://www.choice.com.au/reviews-and-tests/household/kitchen/benchtop-appliances/vitamix-first-look.aspx#ixzz33Ok8XF8p

 Recension från Health Yeah

 

Jag har avverkat ett hyggligt antal blenders under min tid och det har varit några toppar och dalar. Det fanns den skall-inte-nämnas Briscoes blendern som slungade smoothies över hela mitt kök när jag lyfte kannan från basen. En blender som utplånade min spatel. Den som dansade runt på bänken när den var påslagen så du var tvungen att hålla alla händer på den. Dessa blenders passade bra till mina vana av banan & bärsmoothies, men när jag upptäckte gröna smoothies, växtbaserade och råa måltider, kände jag att en uppgradering var i sin ordning.

Läs mer: http://www.healthyeah.co.nz/blog/optimum-9400-the-blender-review

 

OPTIMUM 9200A (2ND GEN) vs Vitamix Blender recension/jämförelse

RRP: 6 277 kr

Halva priset på lagerprodukter - begränsad tid 2 998 kr

Optimum 9200A - 2nd Generation inkluderar:

 • 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
 • UL, CE och FDA godkänd Eastman Tritan sampolyester BPA-fri kanna med lock och tapp
 • 6-bladig universalkniv i rostfritt stål för vätska och torrvaror
 • Kraftfullt pressverktyg för förbättrad bearbetning och mixning
 • Tillgång till enastående kundsupport
 • Internationell Garanti

Nedan följer en saklig jämförelse mellan:

    VITAMIX 5200   OPTIMUM 9200A (2ND GEN)
MOTOR:  
1,492 Watt
 
2,611 Watt
Hastighet:  
37,000 rpm
 
48,000 rpm
Kylfläkt:  
Järn
 
Järn
Användningsområde:  
Hushåll
 
Hushåll & Kommersiellt
Knivblad:  
4 knivblad
 
2 knivblad
Bladkvalitet:  
Rostfritt stål
 
Rostfritt stål
Kannans applikationer:  
Separat för vått/torrt
(BPA-fri)
 
1 kanna för både vått/torrt
(BPA-fri)
Garanti:  
7 år
 
2 år Inhemska

Automatisk vridmoment/
RPM-sensor:
 
Ja
 
Ja

Högkvalitativ
isolering/lindningar:
 
Ja
 
Ja

Säkringsskydd
(Tilligg till standard
återställningsswitch):
 
Nej
 
Ja


2015 bästsäljande rival till Vitamix 
Vänligen notera att vi inte säljer Vitamix produkter 

*Hastigheten för Optimum mäts vid 254,40 volt genom kontaktmetoden utan tillbehör. Andra företag och fabriker mäter eventuell hastigheten med hjälp av olika andra metoder.

Nedan följer en saklig jämförelse mellan:

    OPTIMUM 9200A (2ND GEN)   NINJA MEGA
KITCHEN SERIES
MOTOR:  
2,611 Watt
 
1,500 Watt
Hastighet:  
48,000 rpm
 
24,000 rpm
Ljudnivå:  
80dB
 
Ej angivet
Användningsområde:  
Hushåll & Kommersiellt
 
Hushåll
Bladkvalitet:  
Rostfritt stål
 
Rostfritt stål
Kannans applikationer:  
1 kanna för både vått/torrt
(BPA-fri)
 
Separat vått/torrt
(Många separata delar)
Garanti:  
2 år Inhemska
 
5 år
Kannans drivhjul:  
Metall
 
Plast
Kannans bas/koppling:  
Metall
 
Plast


2015 bästsäljande rival till Ninja Mega Kitchen Series 
Vänligen notera att vi inte säljer Ninja Mega Kitchen Series produkter 

*Hastigheten för Optimum mäts vid 254,40 volt genom kontaktmetoden utan tillbehör. Andra företag och fabriker mäter eventuell hastigheten med hjälp av olika andra metoder.

  • Kraftfull industriell höghastighetsmotor på 3 hästkrafter - den mest kraftfulla motorn för någon blender

  • Otrolig hastighet på 48.000 rpm, kan frysa glass och värma soppor

  • Variabelt vred - 9 hastighetsinställningar

  • Värmeresistent BPA-fri kanna - För torrvaror & våta ingredienser

  • Godkänd av FDA, UL och Europeiska kommissionen för livsmedelssäkerhet

  • Högkvalitativt mixerverktyg

  • State of the art, två-i-en knivbladsuppsättning i rostfritt stål - krossar is, nötter och frukter på några sekunder

  • Inbyggd sensor för att upptäcka överanvändning; förlänger livet på blendern

  • Grön energiförbrukning: patenterad kolborstmotor som bara drar nödvändig energi

  • Produktens dimensioner: 31.4x25.9x38.5cm(LxWxH)
  • Produktens vikt: 6.7kg

HUSHÅLLSFUNKTIONER

  • Fruktsmoothies Optimum är designad att göra de bästa fruktsmoothies, krossa is och frukt på några sekunder

  • Gröna smoothies Grönkål, sallad, selleri, spenat, mynta, gurka, bananer eller morötter, Optimum kommer säkerställa att din gröna smoothies är släta och inte fibrösa

  • Mala nötter och sädeskorn Optimums 6-bladiga universalkniv gör det enkelt att mala hela korn, bönor, ris och knåda bröddeg redo för ugnen

  • Krossa is Motorn på 3 hästkrafter låter Optimum krossa stora mängder is på sekunder, perfekt för smoothies, slushies och glass

  • Nötsmör Hasselnötschoklad, jordnötssmör, mandelsmör... you name it! Optimum kommer att göra de mest utsökta konserveringsfria nötsmör, med endast en ingrediens

  • Nötmjölk Blanda nötterna med lite vatten, mixa, sila och servera för en naturligt laktosfri tallrik med mjölk och flingor

  • Glass på frusen frukt Optimum förvandlar din favoritfrukt till en fettfri, vacker, skuldfri skål med glass utan konserveringsmedel

  • Varma soppor Samma blender som kan göra fryst glass kan också göra rykande heta soppor från alla naturliga ingredienser på mindre än 10 minuter! Detta uppnås med Optimums otroliga hastighet på 48.000 varv per minut, vilket gör att blendern värmer innehållet genom friktionsvärme

  • Röror och dip Oavsett om du föredrar en silkeslen hummus-dip eller en chunky tomatsalsa är Optimum här för att hjälpa dig och erbjuder ett urval av dips och röror att välja mellan

  • Färska fruktjuicer Optimum kan enkelt mixa hela frukter och grönsaker, oskalade och odelade och skapa en hälsosam juice full av fiber. Bäst av allt... ingenting går till spillo så rengöring går snabbt och enkelt

  • Cocktails Cocktails kan göras skakade, rörda eller blandade med is för en fryst upplevelse på sekunder

 • Omeletter På samma sätt som Optimum kan göra en rykande het soppa kan friktionen från bladen också tillaga en härlig omelett på några minuter!

KOMMERSIELLA FUNKTIONER

  • Krossa is på sekunder Optimum är en kraftfull kommersiell blender som kan nå en hastighet på 48.000 rpm (varv per minut), krossar is på några sekunder, producerar släta drinkar med härlig konsistens utan bitar.

  • Automatiska blenderalternativ Välbesökta juicebarer och caféer kan göra en smoothie genom att bara trycka på en knapp. Optimum kommer att arbeta utan uppsikt vid olika hastigheter under en viss tid och pipa när cykeln är avslutad.

  • Enkel att reparera och underhålla High-end slitstarka komponenter tillverkade av en av världens mest kända blendertillverkare gör att Optimum klarar den tunga användning på din juicebar eller ditt café. I den osannolika händelsen av att något går fel är reservdelarna  prisvärda och lätta att få tag på, och att reparera blendern är enkelt och okomplicerat, till skillnad från de flesta andra konkurrenter. Observera att reparationscentra finns runt om i Australien om något akut underhåll krävs.

  • Effektiv och slitstark patenterad kolborstmotor Optimums unika motor varierar elförbrukningen baserat på den effekt som krävs. Detta gör att blendern har längre livslängd än de flesta konkurrenter utan några haverier eller strul på vägen.

  • 6-bladig knivenhet i rostfritt stål Utrustad med knivar tillverkade i Japan kan Optimum pulvrisera de tjockaste ingredienser utan krångel och kamp.

  • Intelligent överbelastningsskydd För extra hållbarhet har Optimum en inbyggd sensor som automatiskt stänger av motorn när onödigt lång användning upptäcks. Detta förlänger i föregripande syfte dess operativa liv och förhindrar haverier. Om blendern någonsin skulle snubbla till – slå helt enkelt bara på den igen.

  • Anseende Optimum används på juicebarer, caféer och av franchisetagare runt omkring i Australien och utomlands. Optimum har visat sig som en avancerad high-end kommersiell kvalitetsblender som vunnit förtroende hos företagare runt om i världen. Optimums tillverkare är också välren&oring;mmerad, med över 30 års erfarenhet i branschen.

 • Froothie support Froothie specialiserar sig på att inrätta och utveckla juicebarer och caféer runt om i Australien och Nya Zeeland, vilket ger oss stor erfarenhet av juice- och smoothieindustrin. Som kund och stolt ägare av Optimum kommer du få gratis smoothierecept och ovärderliga råd om hur man kan utveckla en juicebar och öka sin försäljning.
   Alla omdömen har verifierats som sanna av Proven Credible. Klicka
här
   för mer detaljer.


  • Som vegan älskar jag enkla och hälsosamma smoothies med hela frukter, nötter, dadlar och grönt. Min tidigare blenderr kunde bara göra dessa ingredienser till en grov mass! Optimum mixar dem perfekt på nolltid. Plus att den ser bra ut, den bullrar inte, och den är otroligt lätt att rengöra. Optimum rockar!
   Jacqui Edgecombe (String Fever Pty Ltd Croydon, VIC)

  • Hej Roy och teamet på Athena Solutions, jag skulle vilja berätta att jag har fått min Optimum och att den hjälp och det stöd jag fått från ert team har varit riktigt lugnande. Mixern har verkligen fungerat bra. Den mixar bra, gör härliga smoothies och även varm soppa. Jag har haft en Vita-mix från min dotter medan jag skulle avgöra vilken blender jag skulle köpa och Optimum har varit lika bra. Den gör allt som Vita-mix gör så jag är väldigt nöjd med resultatet och priset är mycket mer attraktivt, med samma 10 års garanti. Tack så mycket  
   Rosetta and Danco Ilic (Rouse Hill, NSW)

  • För det första så vill jag tacka er för er underbara kundservice. Redan från början så var ni mycket hjälpsamma med all information och råd som jag hade bett om. Jag uppskattar även hur lätt kontaktbart ert företag är. 
   För det andra vill jag säga hur glad jag är med Optimum. Jag använde tidigare en standardblender som var helt ny ur lådan och efter en månads användning had den havererat helt. Jag gör en hel del smoothies och behövde något mer hållbart. Efter att ha använt Optimum för första gången var jag så nöjd med hur snabbt och enkelt det var. Alla smoothies blir så släta och krämiga och smakar så bra. Det sparar mig tid och gör den mer lockande att använda på regelbunden basis. Jag kan vispa ihop saker på ingen tid alls och jag finner mig själv vilja göra mer och mer. Jag fullkomligt älskar den och har skrutit om den ända sedan jag fick den.
   Jag dricker en smoothie just nu när vi talar som jag vispade ihop i morse. Jag kunde inte torka leendet av mitt ansikte i morse eftersom jag mixade en hel massa grejer och det var så snabbt och enkelt vilket gör det så mycket mer tilltalande, för jag liksom alla andra är alltid så upptagen och tid är så värdefull. 
   Min vän var också intresserad av att köpa en ny blende och efter att ha sett min nya Optimum köpte hon en likadan redan nästa dag. Jag är säker på atta alla som köper en Optimum kommer att bli oerhört glada, precis som jag är.
   Tack igen.
   Vänliga hälsningar 
    
   Venesa Jovanova (Tuggeranong, ACT)

  • Kära Froothie, tack för att ni organisera den snabba leveransen av våra nya Optimum blender. Vi blev mycket imponerade av er bra kundservice och vill rekommendera Athena Solutions utan att tveka. Kommunikationen från både er och Roy var enastående, alla våra funderingar och frågor besvaras snabbt och det var uppfriskande att ha att göra med ett företag med sådana utmärkta färdigheter i kundservice.
   Gary Griffith (Floreat, WA)

  • Tack för min blender, jag älskar den… hade för avsikt att köpa en Vitamix men kollade in er webbplats. Jag bestämde mig för er blender och är mycket glad för den gör allt som Vitamix kan. Jag har gjort juicer, nötpasta och smoothies. Den är toppen och vi använder den varje dag  
   Amanda Ahern (Port Macquarie, NSW)

  • Jag älskar min Optimum!! Jag vill verkligen säga ett stort tack för att ni salt mig en så bra maskin, jag älskar min blender så mycket för den har fått mig att äta så mycket sundare.
   Laura Exarhos (Yarralumla, ACT)

  • Hej, jag har precis fått min blender, den kändes väldigt lätt i lådan och jag var orolig för att den skulle vara liten. När jag öppnade lådan jag blev positivt överraskad av storleken på basen. Sedan kunde jag inte vänta med att prova och se om det var någonting att ha så jag testade min favorit, bananmilkshake. Inget krångel... bröt upp stora bitar av banan med 200 ml mjölk och mixade under 35 sekunder; ja, jag är imponerad. Inga som helst tecken på rester. Det är det bästa resultatet jag någonsin har fått, och på bara 35 sekunder. Mycket imponerad, kan inte vänta med att prova drinkar i helgen. 
   PS. Lätt att rengöra, häll i lite vatten, slå på i 10 sekunder, tippa ut och låt rinna av på bänken
   .
   Anthony Butler (Bendigo, VIC)

  • Jag är verkligen glad över att min blender kom idag! Den är helt fantastisk! Jag uppskattar verkligen den utmärkta kundservice som jag har fått - Jag kommer inte att tveka att rekommendera Optimum eller Froothie/Athena Solutions till alla jag känner!
   Tack så jättemycket för er hjälp, Rebecca

   Rebecca and Philip Davis (Ranelagh, Tasmania)

  • Kära Roy
   Jag fick min blender (levererad till jobbet) i torsdags. Hela mitt kontor visste att den skulle komma - jag kunde inte dölja min upphetsning när jag riggade upp den. På lunchrasten sprang jag iväg till marknaden och hämtade lite grönsaker och frukter som jag tänkte mixa. Förväntan var hög. Jag blandade två juicer att dela med mina kollegor; en otrolig Karl Alfred variant med gurka, grönt äpple, ingefära, mynta, lime och spenat, den andra med papaya, mango, vindruvor och mynta. Båda var läckra och otroligt smidiga i konsistensen.
   Jag kunde bara inte vänta på att få hem den och försöka blanda med is. Väl hemma gjorde jag en annan grönsaksjuice, en fruktfrappé och en Freddo Espresso. Om du nu inte vet vad det är så finns det en bild nedan. Helt enkelt bara två av espresso, socker eller honung och is som mixas smidigt. Fantastiskt!
   Jag är jätteglad över min Optimum och kan inte vänta med att prova fler recept! Så snälla skicka mig PDF-filen.
   Jag har fortfarande att prova att mala kaffebönor och göra mandelmassa men jag kommer och tala om hur det går. Mandelmassan kommer att vara en speciell om jag verkligen får till den. Den är inspirerad av Amalou - en blandning gjord av Argan nötter från Marocko - samma nötter som pressas för kosmetisk marockansk olja. Den har nötter, kanel och jag tror tahini i sig.
   Så, tack så jättemycket
   .
   Tina Loppacher (Haymarket, NSW)

  • Ja, så långt är allt bra. Jag använde den redan första dagen för att göra ett nötsmör av mandel, cashewnötter och paranötter. Och jag gjorde allt det på lägsta hastigheten. Jag gillade hur virveln faktiskt flyttade hela den flytande blandningen upp längs sidorna och ner i mitten tills allt var jämt blandat. Det finns andra fabrikat som inte kommer att klara det med trögflytande delar som fastnar på väggarna och i hörn.
   Andrew Healey (Mansfield, Queensland)

  • Hej Mario,
   Ja, allt är bra. Jag är imponerad av blendern… den är mer än vad jag önskade mig jämfört med den förra maskinen... denna är väldigt lik Vitamix. 
   Det är bra att ha ett antal program men också bra att bara kunna slå på den och låt den arbeta så lång eller kort som jag önskar. Mixningen går väldigt smidigt… återigen tack för all er hjälp

   Kurt Vogt (Caringbah, NSW)

  • Denna blender är fantastisk. En vän till min fru har Vitamix 5200 och hon var mycket imponerad av kvaliteten och priset!
   Michael Connolly-Greig (West Pymble, NSW)

  • Eftersom min partner arbetar hemifrån under långa perioder och vi är så nöjda med Optimum köper vi ytterligare en till så att vi båda har en att använda varje dag!
   Fiona Crowe (Nedlands, WA)

  • Hej Roy,
   Bara så att du vet så ÄLSKAR jag vår blender. Jag kunde bara inte tro på hur snabbt den levererades! Jag gör i princip gröna smoothies till frukost eftersom jag har inspirerats av den litteratur som finns runt överallt. Jag måste säga att jag är helt omvänd! Mina smoothies är så släta och krämiga och min frukost tar mindre än 30 sekunder att blanda ihop. 
   Er vän i Froothie-himlen
   ,
   Harlene Hercules (Ormond, Victoria NSW)

  • Go-morron Mirna,
   WOW!!!!!!
   Jag gjorde just min första smoothie som hade 300ml sockerfri Cottee's, en skopa av Max’s Super Shred proteinpulver och 2 nävar hemlagad fruktsallad.... FULLKOMLIGT FANTASTISK APPARAT!!!!! om jag får säga det själv, en av de bästa smoothies som jag någonsin har haft i hela mitt liv!!!!
   Väl värd väntan!!!!!
   Denna maskin är avsedd för hemmabruk och nu har jag seriösa funderingar på att köpa en till arbetet eftersom jag tillbringar så många timmar där!!!!
   Jag skulle vänligen vilja utnyttja rabattkupongen för nästa år!!! Tack för det bra erbjudandet, bra kundservice från er sida!!!
   Önskar ert företag allt gott under nästa år!!!!
   Ha en God Jul och ett Gott Nytt År!!!
   Vänliga hälsningar

   Rob Jakovich (Aspendale, Victoria)

 • "Använde min blender i morse, ville bara att ni skulle veta, bästa smoothien någonsin. Sa till alla på FB att köpa en!!!"
  - Melissa Kelly (Gidgegannup, WA)

30 DAGARS RETURRÄTT - PENGARNA TILLBAKA GARANTI

* Obligatoriska fält

Ordinarie pris RRP:6 277 kr

Halva priset på
lagerprodukter
- begränsad tid

Specialpris: 2 998 kr

Erbjudandet upphör om:
Dagar Timmar Minuter Sekunder

Ordinarie pris RRP:6 277 kr

Halva priset på
lagerprodukter
- begränsad tid

Specialpris: 2 998 kr

* Pris inklusive moms, exklusive 95:- i leveransavgift

OPTIMUM 9200A (2ND GEN) ÄR EN PRODUKT ÖVERLÄGSEN DEN TIDIGARE BÄSTSÄLJAREN OPTIMUM 9200 - STARKARE BÄTTRE & TÅLIGARE

VI GARANTERAR ATT DU BLIR NÖJD
KLICKA HÄR FÖR MER INFO... DU KOMMER ATT HÄPNA!

BRANSCHENS MEST OMFATTANDE GARANTI INKLUDERAR MOTOR & DELAR,
ARBETE, RIKSTÄCKANDE SERVICECENTRA & KUNDSUPPORT

 • OPTIMUM 9200A BLENDER VS BLENDTEC

 • OPTIMUM 9200A VS BLENDTEC - GÖR EN GRÖN SMOOTHIE

 • RAW PAPRIKA- OCH BASILIKASOPPA,GJORD I OPTIMUM 9200A NEXT GEN

 • Pulverisera stenar!!


 • 1 APPARAT - 15 FUNKTIONER


 • INTRODUKTION

  Froothie är ensam distributör av Optimum Vortex Blender i över 30 länder, mer information här. Varumärket Optimum är ett samarbete mellan olika välrenommerade tillverkare och leverantörer, samt Optimum Appliance's exklusiva fabrik i Taiwan, och görs med hjälp av delar av högsta kvalitet designade att överleva och överträffa alla förväntningar.

  Det som gör en stor Vortex blender är kvaliteten på de delar som används i tillverkningsprocessen. Optimum är stolta över uppmärksamheten på detaljer, och att inga genvägar tas för att sänka kostnader som äventyrar maskinens kvalitet och hållbarhet. Detta framgår av den oöverträffade 10-års garantin som stöds av servicecenters över hela Australien.

  Den kommersiellt kvalitetsklassade Optimum sponsras och används av olika organisationer och franchises, och har dykt upp på olika mediekanaler inklusive Channel 7, Channel 9, USA Herald, Indy Posted och Segment och vunnit erkännande som ett av Australiens mest respekterade varumärken. Klicka här för att se 3:e parts verifierade vittnesmål och omdömen, eller här för att titta på våra kunders - Froothie TV.

  "Vortex Blendern levereras med en unik Inga Frågor Ställda, 1-Månads pengarna-tillbaka-garanti."

 • MOTOR

  Den viktigaste komponenten i en Vortex blender är motorns kraft. Optimum 9400 har en motor på 3 hästkrafter och kan enkelt klara de tuffaste ingredienser och överleva de flesta andra hushållsblenders. Optimum kan mixa frukt, grönsaker, nötter, korn, is och frukt till en jämn konsistens som kan användas för att göra soppor, glass, nötsmör och såser. Med en hastighet av 48.000 rpm kan Optimum också användas för att mala säd och krossa is.

  För kommersiell användning, till skillnad från andra blenders avsedda för hushåll, kan den kraftfulla kvalitetsmotorn i Optimum 9400 lätt stå emot den tunga användning i juicebarer och caféer. Vid 2.238 Watt är det en enkel uppfift att göra smoothies och milkshakes för denna hållbara kommersiella Vortex blender. Den självkompenserande kolborstmotorn ger inte bara en effektiv användning av energi, utan också en tystare blenderupplevelse som inte kan erbjudas av de flesta andra högpresterande blenders. Vad mer är, eftersom motorn svalnar bättre håller den också längre.

 • BLAD

  Optimums knivblad, en legering av rostfritt specialstål tillverkat till perfektion i Japan, har specialdesignats för en snabbare, smidigare och effektivare syntes av ingredienser. Medan de flesta blenders har en bladenhet med 2 eller 4 knivar består Optimum av en enhet med 6 blad, vilket gör att den mixar även de grovaste livsmedel. Två ytterligare ned-vinklade blad är konstruerade för att förhindra eventuella kompakta livsmedel från att fastna och skapa ett vakuum på botten av kannan.

  Monteringen är ordentligt fastskruvad på en axel som ansluter till det undre drivhjulet - en konstruktion som sedan fungerar som anslutningspunkt för drivhylsan när färdigmonterad kanna och bladenhet placeras ovanpå Optimums motor. De sex bladen är en mångsidig enhet som tillåter Optimums användare att kombinera både våta och torra ingredienser med både lätthet och effektivitet. Denna överlägsna och mångfacetterade bladenhet utökar funktionerna av Optimum långt bortom sfäreren av andra konkurrenter, och borgar för en annars oöverträffad mixningsupplevelse.

 • HÅLLBARHET

  Medan vanliga blenders har en fläktmotor som körs på högsta effekt i alla lägen, vilket leder till att motorn snabbt bränner ut, använder Optimum en patentskyddad motor med kolborste optimerad att endast använda den kraft som krävs - så du får en livslängd på motorn på decennier snarare än månader. Denna komponent är en anledning till att Froothie erbjuder kunderna möjlighet till en 10-års garanti, med stöd av Athena Solutions Pty Ltd samt tillverkaren Optimum Appliances Australia.

  Utöver dessa fördelar har Optimums motor ett överbelastningsskydd som ser till att motorn är skyddad mot skador på grund av överbelastning. Detta går utöver de överhettningsskydd som finns på de flesta kommersiella blenders eftersom det innebär att man kan fortsätta mixa utan att först vänta på att motorn svalnar efter överhettning och avstängning. Och med en teknik unik jämfört med andra högpresterande blenders är Optimums kolborstsmotor den ultimata i blendermotorik både för dem som är intresserade av dess användning inom en kommersiell miljö och/eller personligt bruk.

  Nya tester har också visat att Optimum är tystare än sina konkurrenter med en ljudnivå på endast 80 decibel, en mycket viktig funktion när den används i ett familjehem eller ett lugnt café/restaurang.

 • OPTIMUM VS. VITAMIX

  Vitamix TNC 5200, liksom andra Vitamix modeller, är en högkvalitativ blender med ett mycket gott rykte. Konkurrera med sådant varumärke på den globala scenen är minst sagt svårt, särskilt för en ny aktör i branschen.

  För att motverka denna nackdel har Optimum© slagit sig ihop med globalt erkända tillverkare för att skapa en verkligt unik och kraftfull blender, och samtidigt ge kunderna den bästa tänkbara garantin: En 30-dagars pengarna tillbaka garanti, inga frågor, med fritt returporto. Detta har lett till stora framgångar för varumärket Optimum med en efterfrågan som kraftigt överstiger alla förväntningar.

  Högst upp på den här sidan kommer du att se en saklig jämförelse mellan Vitamix TNC 5200 och Optimum. Det är upp till dig att bestämma vilken blender du ska köpa. Om du har några frågor så kommer vi vara mer än glada att kunna erbjuda dig ärliga råd, kontakta oss helt enkelt här. Vi kan försäkra er om en sak: Allt som Vitamix kan göra, oavsett om det är en varm soppa, en grön smoothie eller ett slätt jordnötssmör så kan Optimum också uppnå detsamma helt utan problem.

 • KOMMERSIELL ANVÄNDNING

  Betrodd av juicebarer och caféer runt om i landet, inklusive franchiseföretag som Wendy's och Gloria Jeans, har Optimum Vortex blender befäst sin position som en slitstark kommersiell apparat tillverkad av fabriker i världsklass (ISO9000 och ISO9001-certifierade) med användande av delar av högsta kvalitet.

  Optimum är konstruerad för att alltid blanda de mest populära drycker, utan tillsyn, inom loppet av några sekunder. De tre automatiska blenderprogrammen låter dig mixa nästan vilken drink som helst med en knapptryckning. Varje program kombinerar rätt hastighet och timing för att producera perfekt mixade och homogeniserade drycker utan isiga bitar.

  Optimum är utrustad med en självkompenserande energieffektiv motor som kan nå en effekt på 2.238 watt och en svindlande hastighet på 48.000 rpm. Den hammarsmidda 6-bladiga knivenheten av rostfritt stål är perfekt för att krossa is på sekunder för att göra bästa tänkbara smoothies och milkshakes. Motorn är självkompenserande vilket leder till minskad elförbrukning och tillåter Vortex blendern motstå tung användning på caféer och juicebarer. För att skydda motorn mot överhettning är Optimum även utrustad med en avstängningsbrytare, idealiskt för juicebarer som söker en långvarig tillförlitlig blender.

 • TILLVERKARNA

  Optimums© fabrik är baserat i Taiwan, austraienägd. Mer information här: www.optimum-appliances.com. De flesta delar är tillverkade i egen regi, med vissa delar som importeras från Europa och monteras för hand med precision och känsla för detaljer. För att säkerställa strikt kvalitetskontroll  testas varje Vortex blender i 5 minuter innan den skickas till Froothie för försäljning till kunder.

  Optimum Appliances har också inlett ett samarbete med 3 e parts tillverkare med rykte över decennier som ansvariga för tillverkning av delar för några av branschens mest respekterade varumärken.

  Alla tillverkare använder sig av toppmodern utrustning och teknik, och de flesta delar är av antingen tyskt, taiwanesiskt eller japanskt ursprung. Så mycket är förvisso tydligt inom det högvärdiga rostfria stål som används för flera av Optimums komponenter och i den självkompenserande och mycket energieffektiva motorn.

  Du kommer att se många liknande kopior på marknaden men Optimum en högkvalitativ blender tillverkad av högkvalitativa delar som är avsedda att tåla såväl hemmabruk som kommersiellt användning.

 • VÅRT LÖFTE

  När du beslutar dig för att köpa en blender, oavsett om det är en Optimum eller inte, så är vår relation med dig inte slut där. Blenders är unika och sofistikerade apparater och för att göra det mesta av den måste du få lämplig råd och rekommendationer.

  Vårt supportteam här på Froothie kommer alltid att vara bara ett telefonsamtal bort, måndag-lördag från 09:00 till 17:00. Vi är i färd med att utöka vårt supportcenter för att tillgodose den växande efterfrågan, och vårt team kommer snart att vara tillgängligt 7 dagar i veckan från 09:00 till 17:00.

  Froothie är också i färd med att lansera vår egen hälsobutik online, som säljer allt du behöver för att leva ett hälsosamt och lyckligt liv, kanske med Chia-frön för din smoothie eller fräscha ekologiska oliver för din måltid, eller vad sägs om lite härlig rå choklad till efterrätt?

  För juicebarer och caféer är Froothie den perfekta partnern för att hjälpa dig att skapa en framgångsrik juice- eller smoothie-bar (inklusive fordon och vagnar). Efter att ha arbetat med några av Australiens mest erkända franchiseföretag kommer vår expertis och vårt distributionsnät visa sig vara en stor tillgång för ditt företag.

 • SAMMANFATTNING

  Som ni kan se av specifikationerna ovan, liksom kvaliteten på delarna, är Optimum en helt unik apparat och Froothie är stolt över att vara ensam distributör av produkt i Australien, Nya Zeeland, Europa och Singapore. Optimums tillväxt som ett globalt erkänt varumärke som konkurrerar med motsvarigheter som Vitamix och Blendtec har varit häpnadsväckande, och att ha slagit sig ihop med några av branschens bästa tillverkare för att utforma en prisvärd kvalitetsmaskin som klarar ett sofistikerat kök och misshandeln i en juicebar, och varar kunderna en livstid och ger juicebarer en pålitlig maskin för att hela tiden göra släta härliga drycker.

För mer information

Alla våra vittnesmål är verifierade som sanna

Copyright Athena Solutions Pty Ltd

Stolt leverantör av Optimum-serien i Sverige.

PayPal Logo

contact info

 • Athena Solutions Pty Ltd – Froothie (SE)
  Unit 1/ 24, London Drive,
  Bayswater VIC 3153,
  Australia
 • Momsregistreringsnummer : SE502076836101
  Kundservice : [email protected]
  telefonnummer : 010-8848195

INSTAGRAM